Μichel AGLIETTA: "H Ελλάδα και η Ιρλανδία σε φάση
αναγκαστικής προσωρινής λιτότητας, η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη"
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, ο κορυφαίος Οικονομολόγος κ. Michel Aglietta, δήλωσε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ιρλανδία θα μπουν σε φάση αναγκαστικής προσωρινής λιτότητας, αλλά ταυτόχρονα η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη στις χώρες αυτές.
Στη φάση αυτή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα, μέσω εγγυήσεων και λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής για κάποιες χρηματοδοτήσεις. Αυτή η παρέμβαση θα συνεισφέρει και στην ανάπτυξη, οπότε κρίνεται απαραίτητη.
Όσον αφορά γενικά την οικονομική κρίση, ο γάλλος οικονομολόγος, φαίνεται να μην βλέπει θετική εξέλιξη, αφού η κατάσταση στις επιχειρήσεις συνεχώς χειροτερεύει. Χαρακτηριστική είναι και η άποψή του, ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν δεν ασκούνταν τόσο μεγάλη πίεση στα νοικοκυριά.
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|

































.png)