Βγήκε από την Κυβέρνηση ο Μάκης ΒΟΡΙΔΗΣ

Με επιστολή παραίτησης απόψε ο Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από το αξίωμα του Υπουργού. Μετά τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ήταν θέμα χρόνου να επακολουθήσουν οι παραιτήσεις των προερχόμενων από το ΛΑΟΣ κυβερνητικών στελεχών. Να σημειωθεί ότι πριν τον κ. Βορίδη είχε παραιτηθεί ο υφυπουργός κ. Ροντούλης.

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρει στην επιστολή του:  

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, 

Με ορίσατε Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατόπιν προτάσεως του προέδρου του ΛΑΟΣ στα πλαίσια της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών προκειμένου η κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χωρας που πηγάζουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η βασικότερη της οποίας είναι η κατάρτιση της δανειακής συμβάσεως και του νέου οικονομικού προγράμματος. 

Προ ολίγου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Επειδή η τοποθέτησή μου στο αξίωμα του Υπουργού πηγάζει και από την δική του πρόταση και με δεδομένη την συγκεκριμένη πρόσφατη τοποθέτησή του, είμαι υποχρεωμένος να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας. 

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, αφού σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμή που μου κάνατε και την μέχρι τώρα συνεργασία, επιτρέψτε μου να σας δηλώσω ότι θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνησή σας στο δύσκολο έργο της για τη σωτηρία της χώρας μας». 

Βγήκε από την Κυβέρνηση ο Μάκης ΒΟΡΙΔΗΣ

Translate Eurozoi